Пожарът в пловдивското училище Душо Хаджидеков“ е окончателно изгасен,  съобщиха

...
Пожарът в пловдивското училище Душо Хаджидеков“ е окончателно изгасен,  съобщиха
Коментари Харесай

Пожарът в пловдивското училище Душо Хаджидеков е окончателно изгасен

Пожарът в пловдивското учебно заведение " Душо Хаджидеков “ е дефинитивно изгасен,  оповестиха за Plovdiv24.bg от Пожарната. Противопожарните коли са се прибрали. По думите на шефът на Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " – Пловдив комисар Георги Мангараков всички стаи в образователното заведение са непокътнати, няма потърпевши хора. Пожарът е бил доста комплициран за гасене, защото е обхванал близо 500 квадратни метра, а и когато е на високо, се гаси мъчно, изисква се специфична техника.

Сигналът за пожара е подаден в 11,30 часа през днешния ден. Веднага на място са били изпратени първо шест пожарни автомобила, а след това и още два. Огънят е бил сподавен относително бързо. Община Пловдив също се е отзовала с вишки и водоноски по най-бързия метод.

По първични данни пожарът е зародил след ремонт на покрива, заяви кметът Здравко Димитров.

40 учители, които са били на място са се евакуирали по най-бързия метод, заяви шефът на учебното заведение Грозденка Николова.

Тепърва ще се открива има ли потърпевша и унищожена учебна документи.

Според директорката, най-пострадала е капандурата на учебното заведение в централната постройка, където учат 11 паралелки от прогимназиален курс и 9 начални паралелки.

Пловдивският кмет съобщи, че към този момент има авариен вид учениците от тези 19 паралелки да бъдат преместени в други учебни заведения. Колкото до вредите, общинското учебно заведение има застраховка. След уточняването им незабавно ще стартира възобновяване  на постройката.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР